Prachtig te duur krot te koop in Den Haag

De Kroatische ambassade in Den Haag staat te koop. Voor een miljoen euro is het pand van jou. Er is een probleem: het is een krot.

Het ooit zo statige pand aan de Groot-Hertoginnelaan is al lang niet meer in gebruik. Het straalt dan ook enkel verval uit. Sterker nog, al in 2017 toen Stadsherstel Den haag de verkiezing van Krot naar Hot organiseerde, belandde het pand op de eerste plek van grootste krotten in Den Haag. Sindsdien heeft de tand des tijds nog meer aangericht dan al het geval was.

Deze foto staat op AD.nl
Bron: AD – Foto: Frank Jansen

Al jarenlang is de Kroatische ambassade elders gevestigd en werd het pand aan zijn lot overgelaten. Maar ook voor de krottenverkiezing is het pand totaal niet onderhouden. Verf zit er amper nog aan en het houtwerk is al flink aan het rotten. Het 19e eeuwse pand heeft nodig een nieuwe eigenaar nodig en die kan er nu dus komen. Want vastgoedeigenaar Peter van Straaten gaat nu helpen met de verkoop. Hij verwacht dat er een ontwikkelaar is die er een miljoen voor biedt en dan het hele pand opknapt om er appartementen van te maken.

Wij hopen het van harte, want zo’n pand verdient veel beter!

De gemeente Den Haag vroeg haar inwoners panden te nomineren die hard aan een opknapbeurt toe zijn. Ik nomineerde een…

Geplaatst door Plonie Zwager-wempe op Maandag 21 augustus 2017

 

 

Facebook antwoorden