Wonen op de zaak – vastgoedtransformatie

Let op: Interveste is overgenomen door Gapph. Verwijzingen naar diensten en activiteiten van Interveste kunnen inmiddels zijn vervallen.

Nederland telt meer dan 6.000.000 vierkante meter kantoorvloer. Hiervan komt steeds meer leeg te staan. Tegelijkertijd is er een toenemende schaarste op de huurwoningmarkt. Wat ligt er dan meer voor de hand dan die 2 problemen te koppelen?

Vastgoedtransformatie, van leegstaande kantoorpanden naar huurwoningen, lijkt de oplossing. Toch zijn er sinds 1990 maar 5.000 woningen ontstaan op deze manier. Dat is slechts 250 per jaar. Hiervoor zijn diverse oorzaken aan te wijzen. Zo zijn er bijvoorbeeld psychologische drempels en heerst er koudwatervrees voor herbestemmen van vastgoed. En aan de andere kant zijn er nogal wat juridische, bouwtechnische en financiële drempels. Onderstaande brochure van VROM is een handreiking voor partijen die geïnteresseerd zijn in vastgoedtransformatie.

Download de PDF: Wonen op de zaak

Intereveste is op zoek naar eigenaren die willen onderzoeken of hun vastgoed zich leent voor transformatie. Wij rekenen graag voor u door of vastgoedtransformatie in uw geval een oplossing is voor uw leegstaand vastgoed. Aarzel niet en neem contact met ons op voor een afspraak. Hiervoor kunt u ons contactformulier gebruiken.