Te koop: 40 The Phone House winkels

Winkelstraat Nederland

Er blijken nog 40 onverkochte en dus leegstaande winkels van The Phone House in Nederland te staan. Het bedrijf ging na jarenlang zware verliezen te hebben gedraaid failliet in februari. Op dat moment waren er 70 winkels in eigen beheer. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Vorige maand bleken er slechts 16 winkels te zijn verkocht. Het bedrijf leed in boekjaar 2013-2014 alleen al een verlies van bijna 25 miljoen op een omzet van 200 miljoen. Ze trachtten het roer om te gooien door aanpassingen in interieur en nieuwe systemen maar zagen onvoldoende verbeteringen.

Het oude The Phone House is failliet, maar het nieuwe Phone House, die bestaat uit franchise ondernemers groeit juist. Zo werd afgelopen maand bekend dat Samsung een exclusief contract tekende met twee filialen voor de nieuwe Samsung Experience Stores. De winkels tonen het volledige assortiment Samsung mobiele telefoons, wearables en tablets. Ervaringswinkels zoals we ook al kennen van de Apple stores.

Het Financieele Dagblad heeft een door de curatoren gestuurde brief in handen heeft gekregen waaruit blijkt dat geïnteresseerden zich tot maandagmiddag kunnen voor de winkels. Daarna zal het inventaris en de voorraden worden geveild voor bedragen tussen de 28.000 en 61.000 euro.

Bron: fd.nl