Daxing International Airport – Grootste vliegveld ter wereld geopend

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden op het grootste vliegveld van de wereld. Aan ruimte in elk geval geen gebrek. Het Daxing International Airport is deze week geopend in Beijing (Peking) en is het grootste vliegveld ter wereld.

Het is officieel het tweede vliegveld van Beijing en heeft het grootste uit één deel bestaande terminal. Het enorme vliegveld beslaat maar liefst 1,4 miljoen vierkante meter, waarbij de helft door het gebouw zelf en heeft 82 boarding gates.

Beijing Capital International Airport

Het is de bedoeling dat het vliegveld uiteindelijk het huidige belangrijkste vliegveld ‘Beijing Capital International Airport’ moet gaan vervangen. Het Beijing Capital International Airport verplaatste in 2013 nog 83 miljoen bezoekers. Het Daxing Internation Airport moet 120 tot 200 miljoen mensen aan kunnen.

The Phoenix

Als bijnaam noemen de Chinezen het ook wel ‘de feniks’ (phoenix) omdat de vorm van het gebouw op deze mythische vogel gebaseerd is. Het voordeel daarvan is dat de loopafstanden op deze manier een stuk kleiner worden.

De bouw van het vliegveld startte eind 2014. Binnen 5 jaar hebben ze deze enorme constructie dus uit de grond gestampt. Bekijk hieronder beelden van het vliegveld

Interveste  Grootste vliegveld ter wereld geopend
Interveste  Grootste vliegveld ter wereld geopend 2

 

 

 

Facebook antwoorden