Hoe kom je de quarantainetijd door – Gratis cursussen

Zit je in quarantaine of blijf je zoals de overheid het veelvuldig vraagt thuis als dat kan? Dan lijken de eerste dagen voorbijgevlogen te zijn. Misschien heb je veelvuldig geskypet of ben je met je werk continu bezig met Microsoft Teams te ontdekken. Maar daarnaast wil je ook in de weekenden en avonduurtjes niet stil blijven zitten. Gezellig samen naar de kroeg of uit eten gaan zit er niet in. Dus zul je creatief moeten worden. Hoe naar deze periode ook is, het leidt wel tot creativiteit. Zo heb je nu misschien de tijd die cursus te volgen. Hoe kun je dat muziekinstrument spelen? Hoe zeg je in het Spaans ik heb zin in vakantie?

Gratis studeren online

GRATIS ONLINE CURSUSSEN

Je kunt bijvoorbeeld gaan leren. Gratis en voor niets. Ja, je leest het goed. Dit kan bijzonder goed momenteel want er staan echt duizenden cursussen online die je gratis kunt volgen. Bijvoorbeeld een cursus beeldbewerking in Photoshop. Of wil je een nieuwe website bouwen (want daar heb je nu heel veel tijd voor). Daarmee zorg je ervoor dat je website goed gevonden kan worden in Google. Het zou immers zonde zijn als je nieuwe website die je hebt gebouwd helemaal niet vindbaar is.

1. Google en online marketing cursussen

Je kunt bij Google al gratis een basiscursus online marketing volgen. Met certificaat! Overigens kun je bij Google ook nog andere cursussen vinden. Ze noemen het de Digitale Werkplaats.

2. Facebook en Instagram cursussen

Ook bij social media gigant Facebook (tevens eigenaar van WhatsApp, Skype, Instagram) kun je meerdere cursussen volgen. Dat gaat van advertenties maken op Facebook tot de beste en meest gelezen posts krijgen op Instagram. Een goede manier om je eigen bedrijfje of hobby onder de aandacht te brengen. En die hobby kan zelfs voor sommigen die de kunstjes goed beheersen uitpakken tot werk. De meeste influencers op Insta, YouTube of Facebook zijn immers begonnen hobbymatig een pagina te maken.

3. Muziekinstrumenten leren spelen

Heb je een muziekinstrument in huis maar kun je er niet op spelen? Lang leve YouTube: want alle basisprincipes van de instrumenten vind je online. Wat te denken van de basisakkoorden om gitaar te leren spelen. Staat er een keyboard of piano in huis? Hier zijn wat begincursussen: piano leren spelen (NL), piano leren spelen (Engels), piano leren spelen (akkoorden).

Of heb je een ukelele staan? Zo’n minigitaartje? Deze zijn heel makkelijk te bespelen. Kijk maar eens naar dit liedje van Jason Mraz:

4. Ga ontspannen haken

Ook voor haken of breien zijn honderden cursussen te vinden. Hoe je een pannenlapje kunt maken tot hele kledingstukken. Van een beginnerscursus haken. Tot bijna alle basissteken die je nodig hebt. Ben je al verder met haken? Kijk dan eens wat Bets Hiemstra haakt (voor gevorderden).

5. Leer nieuwe talen

Zo oud als de weg naar Rome: talencursussen. Maar tegenwoordig heb je geen dure cursussen meer nodig. Alles is online te vinden. Hoewel je nu niet op vakantie kunt naar al die regio’s blijft het handig de talen te leren. We noemen er een paar op:

Spaans: Cursus Spaans

Engels: In 8!! uur Engels leren

Duits: 101 Duitse cursussen

Arabisch: Arabisch voor beginners

Papiaments: Henky’s Papiamento lessen

6. Management, communicatie en overige cursussen

Wil je straks weer scherp op je werk verschijnen? Zoek je het hogerop? Of wil je gewoon jezelf beter of helderder presenteren? Dan zijn er ook tal van presentatiecursussen om communicatie beter en duidelijker te maken. Leren presenteren. Hoe kom je over voor de buitenwereld? Hier zijn wat duidelijke tips. Beïnvloeden op een prettige wijze door middel van stemgebruik en intonaties. Ofwel: hoe vertel je zodat mensen ook blijven luisteren.

Altijd al sneller leren typen? Of met 10 vingers in plaats van met twee wijsvingers? Check dan deze site met gratis typelessen
Nog meer cursussen? Op Learnit vind je een heel assortiment met gratis cursussen om thuis de tijd door te komen.

Wil je zelf een cursus maken? Volg dan de gratis cursus hoe je een cursus moet maken…. Ok dat klinkt lastiger dan bedoelt. Maar is het interessant.

 

Facebook antwoorden