Minister Blok over tijdelijke verhuur en anti-kraak wonen

Stef Blok Tijdelijke verhuur en anti-kraak wonenOnlangs heeft de minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, de Leegstandwet gewijzigd met het oog op verruiming van de tijdelijke verhuur. Naar aanleiding van deze wijzigingen zijn enkele moties ingediend en aangenomen.

Belangrijk is de toezegging van minister Blok met betrekking tot tijdelijke verhuur in plaats van anti-kraak. Aedes (Vereniging van Woningcorporaties) en minister Blok zijn het eens betreft het (negatieve) effect van leegstand op leefbaarheid en de voorkeur voor verhuur onder de Leegstandwet in gevallen waar reguliere verhuur niet mogelijk is. Hierbij is aangegeven dat flexibiliteit noodzakelijk is, in sommige situaties is tijdelijke verhuur namelijk niet mogelijk. Denk hierbij aan situaties waarin woningen korter dan zes maanden leeg zullen staan of aan woningen die een woningcorporatie te koop aanbiedt. Indien anti-kraak niet te vermijden is, dienen woningcorporaties de voorkeur te geven aan leegstandbeheerders die tenminste aangesloten zijn bij de Stichting Keurmerk Leegstandbeheer.
 
Lees de volledige brief van minister Blok onderaan dit artikel of download de brief hier.

Interveste Antikraak en Leegstandbeheer is een van de organisaties die het Keurmerk Leegstandbeheer, KLB, mag dragen. Interveste helpt woningcorporaties graag bij het beheren van leegstand. Wilt u meer informatie over het beheren van leegstand? Neem dan contact op met Interveste.

[gview file=”https://www.interveste.nl/blog/wp-content/uploads/2013/11/Interveste-Stef-Blok-over-tijdelijke-verhuur-en-anti-kraak-wonen.pdf”]