Nieuwe bewoners blij met woningen

SASSENHEIM – In het mooie Sassenheim heeft Interveste drie woningen opgeleverd aan nieuwe bewoners. De enthousiaste gelukkigen kunnen meteen intrekken in hun nieuwe leefomgeving. Maar hoe ging dat precies? Op de Interveste website kunnen toekomstige bewoners zich inschrijven om kans te maken op het woningaanbod. Na de selectieprocedure zijn de toekomstige bewoners van harte welkom om de woningen te bezichtigen. Samen met Nick van Interveste gingen wij persoonlijk naar locatie om de sleutel te overhandigen.

De bezichtiging

In de koude wintermaanden wil iedereen een goed onderkomen. Vandaag is Nick de gelukkige om nieuwe bewoners nog voor de kerst een woning te verschaffen. Vroeg in de morgen rijden we richting Sassenheim. Daar verkennen we eerst de locatie en wachten we op de opdrachtgever. Na een kort gesprek met een kopje koffie komen de eerste geïnteresseerden al aanlopen. Ze zijn erg enthousiast en vinden het spannend. Er zijn meer aanmeldingen dan huizen dus het wordt een loting. Nick vertelt de toekomstige huurders hoe de bezichtiging in zijn werk gaat. Vol verwachting volgen we hem naar de woonruimtes.

Nick-Interveste-Sassenheim
Op weg naar de woningen met Nick

In de woning

Eenmaal in de woning vertelt Nick wat de woning allemaal te bieden heeft en wat de voorwaardes zijn om er te wonen. De gelukkige mag straks zijn of haar huurcontract tekenen. Welk contract diegene krijgt is afhankelijk van de woning, er is namelijk verschil tussen antikraak en tijdelijke huurwoningen. Daarnaast is het verplicht een brandpreventiepakket af te nemen die Interveste aan haar huurders biedt. Na een korte rondleiding vraagt Nick op de man af wie er oprecht geïnteresseerd is in de woning. Je ziet dat een paar mensen weer naar buiten lopen. Een lach op het gezicht van de mensen die overblijven want nu is er meer kans.

De uitleg en loting van de woning in Sassenheim
De uitleg en loting van de woning

Lucky number 7

Nu alleen de echte geïnteresseerden overblijven is het tijd om te loten. Nick vraagt vriendelijk of de kanshebbers op een rij willen gaan staan. “Ik ga straks een nummer opschrijven tussen de 1 en de 14, diegene die als eerste het juiste nummer raad krijgt de woning toegewezen.” Na twee keer raden werd door nieuwe huurder Scott het juiste nummer geraden. Een overweldigende lach van vreugde is de reactie. De andere toekomstige bewoners hebben nog steeds kans op de andere woningen. Maar nu is Scott de gelukkige.

Interveste  Nieuwe bewoner is zeer content

Het voelt goed om mensen te helpen

Na de loting zijn er nog twee bewoners voorzien van hun nieuwe onderkomen. Alle overgebleven mensen hebben helaas geen woning maar hebben wel voorrang op de volgende bezichtiging in de buurt. Voldaan keren we weer terug naar kantoor om de contracten in orde te maken. Nick vertelt: “Het voelt goed om mensen die echt een woning nodig hebben te helpen, dit geeft mij een goed gevoel en is één van de leukste bezigheden van mijn werk”. Wil jij nu ook kans maken op één van onze woningen. Meld je dan aan op onze website!